Anul 2013 este anuntat drept anul modificarii Constitutiei Romaniei. Avem comisie de modificare, condusa de cel mai harnic parlamentar roman, avem principii, avem obiective strategice si avem calendar. Si mai avem si dezbateri politice, gazduite de o presa incompetenta si partizana.
Nici nu a inceput bine sa lucreze comisia celui mai harnic parlamentar roman, ca Traian Basescu le-a stricat programul de meditatii constitutionale. Le-a aruncat pe masa rezultatul Referendumului din 22 noiembrie 2009, care a dat poporului prilejul sa voteze pentru Parlament unicameral cu maxim 300 de deputati. Referendumul a fost validat, fiind prezenti 50,16% dintre alegatorii inscrisi in listele electorale, 77,78% dintre acestia votand pentru trecerea de la bicameralism la parlament unicameral cu maxim 300 de deputati.
Timp de aproape patru ani, politicienii romani au ignorat rezultatul referendumului, spunand ca modificarea Constitutiei nu e o prioritate. Dar in 2013, USL a facut din modificarea Constitutiei prioritatea anului. Deci e timpul sa fie implementata vointa poporului, exercitata prin referendum.
Nu! Crin Antonescu, seful comisiei de modificare a Constitutiei, spune: “Nu acceptam sa ni se impuna premisa Parlament unicameral, doar pentru ca asa a inteles electoratul la un moment dat”.
Culmea este ca in aceeasi zi, Crin Antonescu anunta ca nu va fi prezent la discursul din Parlament al Presedintului Traian Basescu, pe motiv ca acesta este un presedinte ilegitim. Basescu este ilegitim pentru ca poporul a votat in proportie de peste 80% impotriva lui, intr-un referendum care insa nu a fost validat, din lipsa de cvorum.
Specialistul in spalat transformatoarele vopsite ale lui Relu Fenechiu, fostul ministru al justitiei Tudor Chiuariu, ne spune ca Referendumul din 2009 a fost deja anulat de alegerile din decembrie 2012, cand poporul a votat 588 de parlamentari in doua camere, respectiv Senat si Camera Deputatilor.
Astfel, liberalii mei fac o demonstratie uluitoare de cum poti sa te joci de-a v-ati ascunselea in spatele poporului. Cand e vorba de Presedinte, se ascund in spatele unui vot popular masiv, dar insuficient (din lipsa de cvorum), dar cand e vorba de modificarea Constitutiei, nu mai tin cont de un vot la fel de masiv, dar si suficient (cvorumul a fost indeplinit).
Principialul domn Crin Antonescu, liderul revolutiei bunului simt, ar trebui sa aplice aceeasi masura: daca Basescu este ilegitim pentru ca a fost respins prin votul poporului, atunci si Senatul este la fel de ilegitim, pentru ca acelasi popor, prin vot, i-a concediat pe toti senatorii si pe deputatii care depasesc numarul maxim de 300. Inconsistenta logica a liderilor liberali tradeaza o problema si mai grava: inconsistenta lor morala.
Nu sunt un partizan al Parlamentului unicameral, ci am sustinut cu argumente bicameralismul. Dar mi se pare jenant sa te bati cu pumnul in piept ca esti liderul revolutiei bunului simt, ca esti un politician care lupti ca un leu-paraleu pentru a infaptui vointa poporului tau, ca esti necrutator cu cei corupti, insa atunci cand e vorba de interesul tau, de interesul camarilei tale, nu mai conteaza nici votul poporului, nici bunul simt, nici cat de corupti sunt amicii tai.